Shoppen in China bij AliExpress: waar moet je op letten?

AliExpress is een populaire naam als het gaat om online shoppen. Toch twijfelt men vaak over het plaatsen van een bestelling, omdat de recensies en de rating een ander verhaal vertellen. Zo zijn er velen die voor de gek zijn gehouden door verkopers op Ali Express. Maar toch hoeft bestellen bij AliExpress geen stressgerelateerde activiteit te worden. Er zijn vele aspecten waarop je kunt letten om gegarandeerd een waardevol product te ontvangen. Wij geven enkele tips die helpen met het shoppen bij AliExpress, zodat jij inderdaad het beste krijgt voor je geld.

Filteren

Om de beste producten te krijgen, is het belangrijk om de resultaten te sorteren op basis van jouw wensen. Zo kun je filteren op basis van de prijs om dan de beste deals te krijgen, of sorteren voor gratis verzenden. Maar hou ook de rating goed in de gaten. Ga liever voor producten van verkopers met een goede en redelijk hoge beoordeling. Dan zorg je ervoor dat je inderdaad goederen krijgt die al eens zijn besteld en waarmee de klanten inderdaad tevreden zijn.

Snelle levering met standard shipping

Als je nu een product krijgt waarbij gratis verzenden geen optie is, ben je dan gauw geneigd om voor de “economische” optie te gaan. Dat is jammer genoeg geen goed besluit als je je spullen zo snel als mogelijk wil. Kies daarom liever voor standaard shipping. Dan ben je zeker dat je goederen inderdaad op tijd geleverd worden.

Reviews doornemen

Neem de recensies goed door voordat je bestelt—ook als de verkoper een goede rating heeft. Je hebt daarmee een duidelijk beeld over het product dat je wenst te bestellen. Een kritische analyse is hierbij cruciaal. Kies dan liever niet voor producten waar er niet al teveel reviews zijn gegeven, ook al zijn ze allemaal wel positief. Kijk ook naar foto’s van de klanten als die te vinden zijn. Vaak genoeg geven de productfoto’s een niet al te accuraat beeld.

Leestip: Aliexpress bestellen werkt zo 

Beoordeling van de verkoper

Dit is misschien wel het belangrijkste als je het maximale wil halen uit je bestelling. Door te kopen bij verkopers die een goede beoordeling hebben gehad, ben je namelijk ervan verzekerd dat die waardevolle goederen bieden. Filter dus op vier sterren of meer om inderdaad het beste te halen voor je geld.

Unboxing video

Voor het geval dat het toch misloopt met je bestelling, is het mogelijk om je geld terug te ontvangen. Je dient dan je klacht in en laat weten wat er precies is misgegaan. Dan gaat AliExpress zelf na of je inderdaad gelijk hebt. Daarvoor is het wel belangrijk dat er volledige transparantie is. Voor de zekerheid is een unboxing video dan handig. AliExpress heeft daarmee een duidelijk beeld en kan dan niet negatief beoordelen.